keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pudottelen nimiä. Ehe-ehe.


Selvitin ihan tässä kotona Suomessa iltapuhteiksi erästä kiinnostavaa asiaa ja ohjauduin Just Group –nimisen konsernin sivuille. Just Group –ryppääseen kuuluu myös Just Jeans –niminen ketju. Kun melbournelainen nuori 1970- ja 80-luvulla halusi itselleen nuo muodikkaat peffasta svengaa reisistä soi –tyyppiset pöksyt, hän meni nimenomaan Just Jeans –liikkeeseen. Sieltä niitä saa vieläkin, vankien vaatteita.

Just Jeansin perusti vuonna 1970 Graig Kimberley. Tämän minä opin brightonilaiselta ystävältäni Kirstyltä, joka kertoi sen heti muutettuamme Blair Athol –nimiseen viktoriaanisgoottilaista rakennustyyliä edustaneeseen taloon. Talo rakennettiin 1872 Herra ja Rouva Archibald Menziekselle. Blair Athol on ihana talo suurella tontilla, mutta meidän talossa asuessamme se oli vähän kehnossa hapessa. Kimberleyn aikaan oli varmasti ihan eri meininki.

Uskoakseni juuri Kimberleyt olivat loihtineet vanhasta tallista vieraiden kestitsemiseen oivallisen ns. pool-talon. Talon edustalla on, no niin, pool-allas ja sen sisällä, aivan, pool-pöytä. Kasikytluvun strobovalot ja muut ihmeet olisivat voineet olla ilonamme, jos olisivat toimineet.
Kimberleyn jälkeen talossa asuivat vuodesta 1994 vuoteen 2008 Wilsonit. Yksi ystäväni oli pelannut rouva Wilsonin kanssa tennistä. Rouva oli ainakin silloin ennen tumma ja kaunis. Fernando, joka oli työskennellyt talossa 15 vuotta, taas kertoi minulle, että Wilsonit ylläpitivät taloa ja puutarhaa kunnostuttamalla tiluksiaan jatkuvasti; kun yhtäällä tuli valmista, toisaalla aloitettiin.

Meille taloa vuokrasi Hornin pariskunta. He itse olivat muuttaneet väliaikaisesti takaisin Lontooseen. Tosin muutosta tuli pysyvä; siinä oli sitten avioeroa ja muuta sellaista. Kiinteistönkin myivät. En lähde toisten perhe-elämää tai bisneksiä tässä enempää ruotimaan. Olihan sekin by the wayt aika metka yllätys kun muutettuamme taloon kampaajamme Carole osoittautui vuokraemäntämme hyväksi ystäväksi.  

Seuraavaksi ehkä kaikkein jännittävin juttu. Blair Athol sijaitsee Leslie Grove –nimisen cul-de-sac –kadun päässä. Katu on poikkikatu Were Streetiltä. Were-kadulla kuvattiin tämän tästä House Husbands –nimistä saippuasarjaa ja kerrankin meidän kadulla oli kuvausporukan jalasvessa. Näin, miten vessasta astui ulos yksi sarjan näyttelijöistä, mieti; julkkis kävi pytyllä! Muuta en tiedä, kun en ole sarjaa koskaan katsonut. Tunnistin miehen, sillä olin nähnyt hänet ja kuvansa Logie Awards –TV-palkintogaalassa, jossa kävimme kahdesti haukottelemassa. Vaikka kuulimmehan siellä noina kertoina Katy Perryä, Jesse J:tä ja Bruno Marsia. Esimerkiksi.

Palatakseni Just Groupiin, sitä johtaa herra nimeltään Mark McInnes (Mäkinen / Mäkisen), jonka eroprosessi David Jones –tavaratalon palveluksesta tarjosi ensimmäisensä Melbournen vuotenamme pikkurouvalle, siis minulle, yhden jännittävän oikeusdraaman. Minä en pistä tikulla silmään eli selvitä itse, jos olet utelias. Minä ehkä en yleensä ole. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti