perjantai 29. kesäkuuta 2012

Petetty.




”Sitten kun saavun aamun juuri sarastettua mökille Suomeen, otan päivän eli juhannusaaton Hesarin postilaatikosta.” Näin olin suunnitellut. Lehti ei ole perjantaiaamuna laatikossa. Se ei ole siellä maanantainakaan, jolloin soitan lehden asiakaspalveluun ja marisen aiheesta. Ensimmäistä kertaa mökkihistoriani aikana kesälehtien jakelu takkuaa. Anopilla sama juttu Hbl-lehden kanssa; kahtena ensimmäisenä viikkona hän oli saanut yhteensä neljä lehteä. Ja Hbl oli saanut palautetta.

Hesarissa ihmetellään ja asia luvataan tarkistaa sekä jakelu hoitaa. Tiistaina juoksen laatikolle saapuen paikalle 8.40. Ei lehteä. Lähetän palautetta ja saan puhelinsoiton lehdestä. ”Lehtihän tulee postin jakelussa ja olemme riippuvaisia Itellan jakelurytmistä.” Mitäs pelleilyä tämä nyt sitten on? Sekä Hesari että Hbl on aina aikaisemmin jaettu aamuvarhain, kuten aamulehti kuuluukin jakaa. Olemme 45 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungista. Ihan väärä paikka säästää! Perun paperilehden, uhkaan suutuspäissäni ehkä peruvani digilehdenkin ja alan mököttää.

Paperilehden piti kruunata aamukahvit mökillä. Olen aina juossut tai pyöräillyt lehdet aamutuimaan ja saanut itselleni sekä naapurinrouvalle eli anopille aamulukemiset. Tämä on nyt sitten loppu ja lojaalisuuteni Hesaria kohtaan kokenut hirmukolauksen. Noh, olin jo muutenkin alkanut kaivata Janne Virkkusen lehtiaikaa, joten sama se. Tai ei se ole "sama" - antakaa minulle heti takaisin rutiinini!


Täällä on kylmä ja satelee. On kesä. Sama sää Melbournessa, mutta siellä onkin talvi ja yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti