tiistai 12. elokuuta 2014

Tämä on kuule ihan lainakuva vaan.


Oletko koskaan katsonut silmiin vihaista ampiaista? Minä katsoin viikonloppuna mökillä. Tökkäsin ensin sitä Aino Aallon mustalla lasilla. Sen piti kuolla. Se ei menehtynyt. Survaisin uudestaan ja painoin lasin hyönteisen päälle. Lasi on pohjasta kovera, minkä toki oivalsin. Tunsin itseni kiduttajaksi, mutta jatkoin muina naisina lounaan jälkeistä keskustelua anopin kanssa.

Anoppi oli jo hukuttanut yhden toisen ampiaisen kaljaan. Tämän hän teki siten, että nappasi hyönteisen ensin lasiin ja pani sitten tyhjän oluttölkin siihen päälle estäen näin sen pääsyn pois. Lasissa oli pohjat vielä jäljellä. Olut oli tyttäreni poikaystävän mökin kellariin tuoma Nikolai, jonka tarjoamiseen minulla oli asianosaisen lupa. Sitten kun se ampiainen oli kuollut, kaatoi anoppi surmaamansa hyönteisen varvikkoon.

Minun ampiaiseni eli vielä, kun nostin mustan Aino Aalto –lasin pois sen päältä. Kun näin siis oli, jouduin saattamaan tuhotyön loppuun. Otin vain vähän käyttämäni paperisen lautasliinan ja panin sen lasin ja hyönteisen väliin. Ennen tätä vaihetta ampiainen kuitenkin katsoi minua vihaisesti silmiin. Ymmärrän hyvin tämän. Sitten painoin lasilla, minkä jälkeen otin paperisen lautasliinan ja rypistelin sitä, sillä olihan ampiaisen siellä sisällä. Ja ehkä vielä elossa. Anopin mielestä oli julmempi kuin hän (joka hurmattuaan kylmäsi). Ampiaisia on hellekesänä paljon, niistä on kovasti kiusaa.

Kun luet tätä, muistathan, että asumme lapseni kanssa remonttievakossa piskuisessa yksiössä. Kirjoitan kotona kaupungissa ja täällä on hyvin lämmin. Pikkukotimme kaksi ikkunaa ovat pihalle aurinkoon ja paksut seinät pitävät lämmön visusti sisällä, vaikka ulkona hetkeksi viilenisikin. Ei kiviuunikaan ihan heti viilene. Kaupoissa ei viime viikolla ollut tuulettimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti